Bohdanka Medřická

Čím je pro Tebe práce v rádiu? Co pro Tebe znamená?

Bůh musel tuhle práci vzít a hodit mi ji do klína, jinak bych si jí snad ani nevšimla. Nikdy v životě by mě totiž nenapadlo, že bych mohla pracovat v rádiu. Vždy jsem se modlila za povolání, ve kterém bych mohla naplno sloužit Bohu, které by bylo různorodé a kreativní, kde bych mohla tvořit něco, co bude mít smysl. Všechny tyto aspekty práce v rádiu splňuje, což mi nikdy předtím nedošlo a jsem moc vděčná za možnost podílet se na něčem s věčnou hodnotou.

Popiš nějaký svůj zlomový bod na cestě k Bohu.

Nejspíše to bude moment, kdy mi Bůh řekl, abych opustila vysokou školu. Byl to jeden z nejděsivějších, a zároveň nejkrásnějších zážitků v mém životě. Najednou jsem se ničeho nemohla přidržet, vystoupila jsem z pohodlí lodi na rozbouřené moře za Ježíšem. Musela jsem se naučit dívat se jen na Něj, ne na ten vítr kolem. A On se o mě postaral.

Jak odpočíváš?

Strašně ráda chodím sama na dlouhé modlitební procházky, kde Bohu povídám, co mě zrovna napadne. Nebo popadnu kytaru, zavřu se v pokoji a zpívám. No a někdy si jen zalezu do postele a pustím si film, který ale zásadně musí končit dobře. U špatných konců odpočívat neumím.

Co bys chtěla „mimo mikrofon“ vzkázat posluchačům?

Často zapomínáme, že Bůh je Bůh. Nevyzpytatelný a nepředvídatelný. Tak Ho v našich myslích neomezujme na nějakou frašku se jménem Takovejbůhnení nebo Takovejbůhje. Vždyť Bůh sám říká: „JSEM, KTERÝ JSEM“. Dovolme Mu, aby v nás působil takový, jaký je, a nesnažme se Ho upravovat a omezovat, aby zapadal do našich lidských měřítek, kvót a kolonek.